Advies

Veel meer dan alleen koelen

We brengen allemaal een groot deel van ons leven binnenshuis door. Ofwel op kantoor ofwel thuis. Daarom is het van groot belang dat we de kwaliteit van de binnenlucht de nodige aandacht geven en zo goed mogelijk afstemmen op een gezond en comfortabel binnenklimaat. Zodat iedereen in huis of op kantoor zich prettig voelt en het beste uit zichzelf kan halen.

Tegenwoordig kunnen airconditioners niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Veel moderne installaties zijn namelijk ‘omkeerbaar’: ’s zomers brengen ze verkoeling, in het stookseizoen zijn het warmtepompen die zorgen voor een behaaglijke temperatuur en warm water.

Een gezond en comfortabel binnenklimaat
Naast koelen of verwarmen regelen de airconditioners die wij leveren, ook de luchtvochtigheid. Erg belangrijk want de luchtvochtigheid heeft een grote invloed op ons functioneren. Bij een te lage luchtvochtigheid, ontstaat irritatie aan ogen, huid of luchtwegen. Een luchtvochtigheid hoger dan 70 % levert een drukkend gevoel op, zorgt ervoor dat je gaat transpireren en is vermoeiend. Airconditioning brengt verlichting door het teveel aan vocht uit de lucht te halen. In de ideale situatie is de luchtvochtigheid tussen 40-60%. Hierbij voelen mensen zich het prettigst, worden elektrische apparaten niet aangetast en wordt de groei van schimmels vermeden.

Schone lucht is belangrijk
Daarnaast hebben onze airconditioners geavanceerde filters waarmee onder andere stof en vuil uit de lucht worden gezuiverd. Zo wordt de lucht schoner en worden nare luchtjes zoals de geur van huisdieren verwijderd. Het kunnen inademen van schone, zuivere lucht is een groot goed. Onze neus en longen filteren ook de lucht die we inademen. Voor gezonde mensen is dit de normaalste zaak van de wereld, maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend. Voor ruim 2.000.000 mensen in Nederland die last hebben van aandoeningen zoals astma, bronchitis en COPD helaas niet. Deze mensen hebben extra baat bij de gezuiverde lucht van een goede airconditioner.

Wij leveren Lucht/ water warmtepompen, Lucht /Lucht warmtepompen (dit is de airco met verwarmings functie) en warmtepompboilers. Met aircosystemen van Elitair Klimaattechniek heb je:

Snel op temperatuur en minder energieverbruik
Een airconditioning blaast direct koude of warme lucht uit, waardoor een ruimte snel is gekoeld of verwarmd. Dit is een groot voordeel als je ruimten hebt die minder vaak of tijdelijk worden gebruikt zoals bijvoorbeeld een slaap- of studeerkamer. Maar ook in de woonkamer is een luchtverwarming door middel van airco in het voor- en naseizoen een uitkomst. Binnen een handomdraai is de ruimte weer op temperatuur. De cv-ketel hoeft pas weer aan als het buiten echt koud wordt. Hierdoor verbruik je merkbaar minder energie.

Vraag om persoonlijk advies

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een investering in je gezondheid

In welke omstandigheden functioneren lichaam en geest optimaal? De meeste mensen denken meteen aan een aangename temperatuur en frisse lucht. Maar er zijn meer factoren die samen zorgen voor een ideaal binnenklimaat:

• Zuiverheid
Je ziet het niet, maar de lucht in binnenruimtes is vaak vervuild met pollen, bacteriën en stof. Gelukkig zijn airconditioners ook schoonmakers: de filters halen de schadelijke stoffen uit de lucht, zodat jij steeds gezonde lucht inademt!

•  Luchtcirculatie
Als de lucht in een ruimte te snel circuleert, ontstaat er tocht. Hierdoor neemt de kans op verkoudheden of een stijve nek toe. Met de huidige generatie airco’s behoort tocht tot het verleden. Ze werken namelijk ook als ventilatoren door de lucht in het juiste tempo te laten circuleren.

• Temperatuur
Ons lichaam houdt niet erg van verandering. Het functioneert het beste bij een constante omgevingstemperatuur. Vanaf een temperatuur van 26 °C gaat ons prestatievermogen zelfs heel snel achteruit. Met een airconditioner voorkom je temperatuurschommelingen, zodat je steeds optimaal kunt functioneren.

• Vochtigheid
Bij een te lage luchtvochtigheid, ontstaat irritatie aan ogen, huid of luchtwegen. Een luchtvochtigheid hoger dan 70 % levert een drukkend gevoel op, zorgt ervoor dat mensen gaan transpireren en is vermoeiend. Airconditioning brengt verlichting door het teveel aan vocht uit de lucht te halen. In de ideale situatie is de luchtvochtigheid tussen 40-60%. Hierbij voelen mensen zich het prettigst, worden elektrische apparaten niet aangetast en wordt de groei van schimmels vermeden.

Scroll naar boven

AIRCO keuzehulp