Veelgestelde vragen

Airconditioning betekent klimaatregeling, luchtbehandeling of luchtregeling. Wat doet een airco, airconditioning of klimaatregelaar? Het zorgt voor een ideaal binnenklimaat: schone lucht, een aangename temperatuur en een optimaal vochtigheidsgehalte. Tegenwoordig kunnen airconditioners niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Veel moderne installaties zijn namelijk ‘omkeerbaar’: ’s zomers brengen ze verkoeling, in het stookseizoen zijn het warmtepompen die zorgen voor een behaaglijke temperatuur en warm water.

 

We brengen allemaal een groot deel van ons leven binnenshuis door. Ofwel op kantoor ofwel thuis. Daarom is het van groot belang dat we de kwaliteit van de binnenlucht de nodige aandacht geven en zo goed mogelijk afstemmen. Zodat iedereen in huis of op kantoor zich prettig voelt en het beste uit zichzelf kan halen. Onze deskundige monteurs werken met de nieuwste technieken en materialen en denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Van groot-zakelijke tot particuliere oplossingen, met Elitair Klimaattechniek zit je goed!

Onze gezondheid is ons kostbaarste bezit. Daarom werkt Elitair Klimaattechniek alleen met airconditioners die gebruikmaken van de meest geavanceerde technologie. Met steeds geavanceerdere technologieën en filters zorgen onze airconditioners voor schone en zuivere lucht. Welke technologieën en filters worden op dit moment in airconditioners gebruikt?

 

• MPI (micro plasma ion generator)
Je ziet ze niet, maar ze zijn er helaas wel: de virussen en microben in de lucht die we allemaal inademen. Veel van onze airconditioners hebben Micro Plasma Ionen actieve waterstof- en zuurstofionen, die de ziektekiemen eerst neutraliseren en dan afbreken in de vorm van waterstof. Dit water wordt vervolgens afgevoerd via de lekbak in het apparaat -opgeruimd staat netjes! Het resultaat: onze longen krijgen steeds frisse en gezonde lucht.

 

• Geavanceerd filtersysteem
Bijna alle moderne airconditioners zijn voorzien van de meest geavanceerde filters. Zelfs de kleinste stofdeeltjes, allergenen en andere schadelijke stoffen zijn daar niet tegen opgewassen. Bovendien hebben de filters een antibacteriële laag die korte metten maakt met bacteriën. Alle lucht die door de airconditioner wordt verplaatst, passeert dit permanente filter. De lucht wordt zo tot wel 90% schoner dan zonder aircosysteem!
Wij verzorgen ook het onderhoud van onze aircosystemen, zodat je jarenlang kunt genieten van een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Vroeger waren airconditioners vaak lawaaiige stroomvreters. Die tijd is gelukkig voorbij. De meeste moderne systemen zijn stiller en energiezuinig. Veel van onze airco systemen maken gebruik van inverter-technologie: zodra de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt het systeem een tandje terug. Als de temperatuur weer gaat stijgen levert het systeem automatisch meer capaciteit. Het effect: een lager energieverbruik. Wat zijn de andere voordelen van het inverter-airco ten opzichte van de oudere systemen?

 

• Snel comfort
Bij het opstarten werkt het systeem op maximumcapaciteit. Binnen enkele minuten is het lekker koel en comfortabel. Daarna schakelt de airco meteen terug.

 

• Besparen
De inverter-technologie gebruikt veel minder stroom. Je besparing kan oplopen tot wel 50%. Duurzaam én prettig voor je portemonnee!

 

• Lange levensduur
De oude systemen schakelden steeds aan en uit. Dat zorgde voor slijtage aan de compressor, een belangrijk onderdeel van de airco. Inverter-systemen werken met een spaarstand en gaan daardoor een stuk langer mee.

 

• Stilte
De compressor houdt de temperatuur met minimale kracht op het gewenste peil. Het resultaat: airconditioning die vriendelijk is voor je oren.

 

• Optimale prestatie
Ook bij extreme buitentemperaturen zorgt de airco op efficiënte wijze voor de gewenste binnentemperatuur.

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat energie aan de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming of koeling. Met een warmtepomp kun je je huis of bedrijfsruimte dus niet alleen verwarmen maar ook koelen. Daardoor kun je een warmtepomp in elk jaargetijde gebruiken. In de zomer om vertrekken aangenaam koel en minder vochtig te maken, in de koudere maanden om te verwarmen. Er bestaan verschillende soorten warmtepompsystemen:

 

• Splitsysteem Een warmtepomp bestaat altijd uit een buitenunit en minimaal één binnenunit. Daarom spreekt men van een split-systeem. De buitenunit hoeft niet tegen de woning geplaatst te worden; hij kan zelfs 50 meter verderop staan. Bij bedrijfspanden zelfs nog verder.

 

• Multisplit systemen zijn geschikt voor het verwarmen en koelen van meerdere ruimten, bijvoorbeeld een woonkamer en slaapkamers. Het Free Joint Multi (FJM)-systeem van Samsung bijvoorbeeld bestaat uit één buitenunit waarop je maximaal vijf apart instelbare binnenunits kunt aansluiten.

 

• Met een VRV Systeem kun je je woning koelen en verwarmen én warm water produceren. Deze gecombineerde lucht-water/lucht warmtepomp wordt vaak gebruikt voor energieneutraal bouwen.

 

• Voor grote gebouwen en utiliteitsgebouwen biedt Samsung een DVM S warmteterugwinningssysteem, een energiezuinig systeem dat warmte uit afvoerlucht en afvoerwater hergebruikt."

 

Let op: welk verwarmingssysteem je ook kiest, een optimale isolatie van je huis of kantoor is een basisvereiste om het energieverbruik laag te houden.

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus (officieel COVID-19) zorgt voor ongerustheid. Volgens het RIVM is echter niet aangetoond dat het coronavirus zich via de lucht verspreidt.

 

Lees er alles over via Daikin.nl

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact met ons op.

Scroll naar boven

AIRCO keuzehulp