Airco Systemen

Een overzicht van de verschillende systemen

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat energie aan de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming of koeling. Met een warmtepomp kun je je huis of bedrijfsruimte dus niet alleen verwarmen maar ook koelen. Daardoor kun je een warmtepomp in elk jaargetijde gebruiken. In de zomer om vertrekken aangenaam koel en minder vochtig te maken, in de koudere maanden om te verwarmen. Er bestaan verschillende soorten warmtepompsystemen:

Ideaal voor 1 of 2 ruimtes

Single splitsysteem

Een warmtepomp bestaat altijd uit een buitenunit en minimaal één binnenunit. Daarom spreekt men van een split-systeem. De buitenunit hoeft niet tegen de woning geplaatst te worden; hij kan zelfs 50 meter verderop staan. Bij bedrijfspanden zelfs nog verder.

Ideaal voor meerdere ruimtes

Multisplit systemen

Geschikt voor het verwarmen en koelen van meerdere ruimten, bijvoorbeeld een woonkamer en slaapkamers. Het Free Joint Multi (FJM)-systeem van Samsung bijvoorbeeld bestaat uit één buitenunit waarop je maximaal vijf apart instelbare binnenunits kunt aansluiten.

Ideaal voor groot-zakelijk gebruik

VRV Systeem

Met een VRV Systeem kun je je woning koelen en verwarmen én warm water produceren. Deze gecombineerde lucht-water/lucht warmtepomp wordt vaak gebruikt voor energieneutraal bouwen.
Ideaal voor Nieuwbouw

WTW systemen

Een goede ventilatie is van essentieel belang voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Maar bij het nastreven van een duurzaam binnenklimaat is het belangrijk om ventilatie te hebben met minimaal warmteverlies. WTW systemen bieden de perfecte oplossing hiervoor.

Een WTW systeem biedt innovatieve mechanische ventilatie met warmteterugwinning, speciaal afgestemd op de Nederlandse woningmarkt. Het is niet alleen superstil, duurzaam en energiezuinig, maar het behoudt ook de bekende kwaliteit van Mitsubishi Electric.

WTW systemen - Lossnay
Let op: welk verwarmingssysteem je ook kiest, een optimale isolatie van je huis of kantoor is een basisvereiste om het energieverbruik laag te houden.

Airco modellen & soorten

Voor kleine tot middelgrote ruimtes adviseren wij de zogenaamde lichtere airconditioning systemen. Deze worden meestal geïnstalleerd als single split systeem of multi split systeem. Op deze systemen kunnen diverse modellen worden aangesloten. Het type model hangt veelal af van de specifieke ruimte en jouw persoonlijke wensen. Om een beter idee te krijgen van de mogelijkheden is onderstaand een overzicht te zien van diverse modellen.

Wandmodel

Populair model dat aan de wand wordt gemonteerd.

Vloermodel

Eénvoudig staand airco systeem

Cassetteairco

Inbouw aircosysteem; de ideaal voor systeemplafonds

Kanaalairco

Satelliet airco systeem voor grotere ruimtes
Scroll naar boven

AIRCO keuzehulp